Voordelen van het periodiek laten onderhouden van uw CV-ketel

  • Verlengde levensduur van de CV-ketel
  • Lager gasverbruik
  • Verkleinde kans op storingen en onveilige situaties
  • Zoals Brand, koolmonoxide en lekkages
  • Zekerheid van een warm en comfortabel huis
  • Laat uw toestel dus nakijken door een Co-Vrij gecertificeerd bedrijf

Waarom is onderhoud aan uw Cv-Ketel zo belangrijk?

Een cv ketel is zomer en winter, 24 uur per dag aan het werk om u te voorzien van warmte en warmwater. In het toestel zitten veel bewegende onderdelen zoals een pomp, 3-wegklep en ventilator.
Het toestel werkt op elektriciteit, gas en water. De Brander zorgt ervoor dat de temperatuur in de warmtewisselaar snel oploopt zodat het CV water snel wordt opgewarmd. Dit hete cv water wordt dan de radiatoren in gepompt of gaat door een platenwisselaar om de warmte over te dragen aan het tapwater.

In de branderkamer bevinden zich een aantal pakkingen die aan slijtage onderhevig zijn. Deze moeten dan ook soms vervangen worden! Als dit niet op tijd gebeurt dan kan er brand ontstaan of lekkage van koolmonoxide. Ook kunnen er water of gaslekkages ontstaan.

De brander, wisselaar en sifon vervuilen en moeten minimaal eens in de 2 jaar gereinigd worden.
Ook wordt het toestel tijdens de onderhoudsbeurt ingeregeld waardoor u zuiniger stookt. Dit bespaart u tussen de 5 en 20%.

Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren verminderd u de kans op storingen en verlengt u de levensduur van de CV-ketel.

Wat kan ik zelf doen als ik geen verwarming of warm water heb?

Bijvullen
U kunt zelf de installatie bijvullen als het nodig is.
De waterdruk is meestal bij de ketel af te lezen. De druk moet tussen de 1 en 1,8 bar zijn.
Als de druk dus 1 bar of lager is dan moet u deze bijvullen tot 1,8 bar met de vulslang.

Thermostaat
Als u een storing heeft aan de centrale verwarming controleer dan voor de zekerheid ook even de batterijen van de klokthermostaat.

Heeft u wel verwarming maar geen warm water?
Heeft u overal warm water maar alleen niet in de douche? dan kan het ook zijn dat de doucheslang knikt of de douchekop dicht zit met kalk of vuil. Maakt u deze dan schoon.

Resetten
Verder zou het kunnen dat uw cv toestel in storing valt en het niet meer doet.
Het is raadzaam om eerst de storingscode te noteren en daarna pas het toestel te resetten. Het toestel doet dan een controle op diverse onderdelen en probeert dan te herstarten (dit proces kan wel 15 minuten duren). Als het goed is heeft u weer verwarming en warm water, zo niet probeert u dan nog een keer te resetten. Als dit niet werkt kunt u beter ons even bellen of whatsappen op 06-55555418

Hoe vaak moet er onderhoud aan mijn ketel gedaan worden?

Voor de meeste huidige HR ketels is 1x per 2 jaar voldoende.
Voor oudere HR ketels en open VR toestellen is 1x per jaar onderhoud nodig.
Ook Geisers, Gaskachels, Gashaarden en Staande conventionele toestellen moeten 1x per jaar worden onderhouden.
De monteur kan u ter plaatse informeren over de frequentie van de onderhoudsbeurten.

Dus maak gebruik van onze ACTIE 

Eenmalige onderhoudsbeurt nu voor €115 incl.btw en inclusief voorrijkosten. 

Laat ook gelijk uw mechanische ventilatiebox schoonmaken!

Dit kost u slechts €55 (alleen i.c.m. het onderhoud aan uw cv toestel)

bel of whatsapp 06-55555418

Wat doet een expansievat eigenlijk?

Een expansievat houdt de druk constant als de CV installatie opwarmt. Als je water namelijk gaat opwarmen van 20 naar 80 graden, dan zet het 3% in volume uit. Dus als u de verwarming aanzet om het huis te verwarmen dan maakt de cv ketel het water heet en gaat het water uitzetten. Het expansievat zorgt er dan voor dat de druk op ongeveer 1,5 bar blijft. Als het expansievat stuk is (dit is aan de buitenkant niet te zien) moet u meestal in een korte tijd steeds water bijvullen.

En de druk schommelt heel erg. De druk kan dan op het ene moment 1 bar zijn en als de radiatoren warm worden kan de druk oplopen tot wel 3 bar. Dan weet u dat het expansievat kapot is. Wacht dan niet langer en bel. Want er zit ook een overdrukventiel in de ketel of installatie die boven de 3 bar open gaat en al het water wat boven de 3 bar komt loost. Het overdrukventiel zit in de installatie zodat er geen radiatoren, leidingen, koppelingen of onderdelen in de ketel kapot springen door een te hoge druk.
Tijdens de onderhoudsbeurt wordt het expansievat en overdrukventiel ook door ons gecontroleerd.

Abonnement of niet?

U kan bij ons kiezen voor eenmalig onderhoud (U heeft geen verplichtingen). U betaald dan alleen voor de onderhoudsbeurt en als u dan een keer een storing heeft betaald u daarvoor.
Of u kan er voor kiezen om een abonnement af te sluiten, u heeft dan ook de zekerheid op snelle (gratis*) reparatie als uw toestel het een keer niet doet.

De keus is aan u en is heel persoonlijk, maar wat u ook kiest u bent bij ons aan het juiste adres. U hoeft dit ook niet van tevoren te beslissen maar dit mag u ook doen als de monteur bij u is.
Laat uw toestel regelmatig Onderhouden / Controleren en denk niet “als hij ermee stopt is het vroeg genoeg” want door die gedachte gebeuren er juist ongelukken!

Kijk op onze abonnementen pagina voor meer informatie.
Of kijk op onze tarieven pagina voor de prijzen van eenmalig onderhoud.

*Afhankelijk van het abonnement.

Abonnementen

Koolmonoxidemelder

Wij leveren en installeren deze koolmonoxidemelder voor €85 incl. BTW.
(Alleen bij de uitvoering van een onderhoudsbeurt)